Overvejer du at male med epoxy-maling i dit hjem?

on in Bolig og hjem

Mange mennesker har prøvet at male en del gange. Det kræver ikke nødvendigvis nogen særlige kundskaber at male en væg, så den kommer til at se nogenlunde ud. Der kan være forskellige grunde til, at man synes, der trænger til at blive malet. Måske er farven på væggen kedelig, eller måske er man blevet træt af den, fordi det har været den samme farve i mange år. Det kan også være, at man bare synes, at farven er falmet lidt, og at væggen derfor trænger til en ny omgang med samme farve. Det er heldigvis forholdsvis let at male en væg, og langt de fleste mennesker kan finde ud af at male, når det kun handler om at skulle male en væg i sin egen bolig. Der er imidlertid andre tilfælde, hvor det kan være noget sværere bare lige at gå i gang med at male.

Det kunne fx være, man godt kunne tænke sig at få malet sit gulv. Et gulv bliver som regel langt hurtigere slidt, end så mange andre overfalder i boligen gør. Det har naturligvis noget at gøre med, at det er gulvet, man går på, og det bliver derfor belastet hver dag. Har man derudover også store og tunge møbler, der belaster gulvet yderligere, når man fx skal trække sin stol ud eller ind, så er det klart, at gulvet vil blive endnu hurtigere slidt.

Der er mange muligheder, hvis man vil male sit gulv

Står man i den situation, at man godt kunne tænke sig at få malet sit gulv, så er det vigtigt, at man overvejer, hvilken maling der skal benyttes. Uanset om man har tænkt sig at gøre det selv (på trods af at det er lidt mere besværligt end bare at male en væg), så er det vigtigt, at man finder den helt rigtige maling. Malingen har nemlig stor betydning for, hvordan gulvet vil komme til at se ud, og hvordan det vil føles at gå på det bagefter. Har man først valgt forkert, kan det være rigtigt svært at fortryde, så derfor er det en god idé, at man er 100 % sikker med hensyn til malingen, før man går i gang.

Epoxy-maling giver skinnende og blanke gulve

En type maling, som man kan vælge at benytte, er den såkaldte epoxy-maling. Denne type maling er lidt anderledes end andre malingtyper, fordi den er lidt kraftigere både i lugt og indhold. Derfor skal man være meget påpasselig med at benytte denne form for maling, hvis man ikke har prøvet at male med det før. Det kæver både gode handsker og overtræksdragt, hvis man har mod på selv at kaste sig ud i at male sit gulv med epoxy-maling.

Når det sikkerhedsmæssige er i orden, er der mange fordele ved epoxy-maling. Gulve, der er malet med epoxy-maling, får en rigtigt pæn og blank overflade, der er nem at vedligeholder, og som holder længe. Det er derfor praktisk med epoxy-maling på gulve, der bliver særligt belastet.

Skriv en kommentar

XHTML: Du kan anvende disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *