Et godt dagtilbud er vigtigt

on in Bolig og hjem

Der kan være forskellige grunde til, at man har brug for at benytte sig af et dagtilbud. Langt de fleste børn går i en slags daginstitution, før de kommer i skole. Det kan enten være vuggestue eller børnehave. Her opholder de sig med jævnaldrende børn, og lærer igennem leg og lignende. Det er et pasningstilbud, som de fleste forældre benytter sig af i dagtimerne, når de er på arbejde. Der findes også døgninstitutioner, hvor børnene kan være hele døgnet, hvis forældrene har skæve arbejdstider. Denne form for dagtilbud, er dog ikke den eneste slags der findes. Der findes også dagtilbud for psykisk udviklingshæmmede, hvor de kan få en fast hverdag med andre mennesker, som er i samme situation. Disse dagtilbud vil køres af specialpædagoger, som har særlig erfaring med denne slags udviklingshæmmede. De psykisk udviklingshæmmede kan blive anbragt i et dagtilbud, hvis de af den ene eller den anden grund, ikke kan være i hjemmet. Det kan også være, at det bliver vurderet, at den udviklingshæmmede blot vil have bedst af, at bo med ligesindede.

Et dagtilbud i gode omgivelser

Hvis du eller en af dine pårørende har behov for et dagtilbud, er det ikke helt ligegyldigt, hvilke omgivelser dette bosted ligger i. For mange beboere vil det være meget vigtigt, at have god natur og udendørs faciliteter omkring sig. Det er godt, fordi det tillader en helt masse aktiviteter, som ville være svære at gennemføre, hvis ikke omgivelserne var der. Det kan eksempelvis være boldspil, gåture, eller andre former for aktiviteter i det grønne. Et bosted vil typisk også tilbyde en række udflugter med jævne mellemrum. Det kunne eksempelvis være en tur i skoven eller til stranden. Her kan beboerne opleve en anden form for natur, end den de er vant til. Det kunne også være en fisketur, for dem som har lyst, eller en tur ind til en by. Der er mange muligheder, og mange steder vil beboerne også selv være med til at vælge, hvor de ønsker at tage hen. Der er fokus på at skabe en hverdag med faste rammer, men også en hverdag, hvor der er plads til fordybelse og leg.

Et dagtilbud med fokus på et godt forhold til de pårørende

Hvis man har en i sin nærmeste familie, som bor på et opholdssted, vil det være helt afgørende, at der er god kontakt opholdsstedet og de pårørende i mellem. Det er helt afgørende for beboerens trivsel, at de to parter kan enes og samarbejde. Det er vigtigt, at familien kommer på besøg, og at både beboeren og familien er trygge ved disse besøg. Bostedet har selvfølgelig åbent hele året rundt, og beboeren kan i princippet tilbringe alle årets dage på bostedet. Det prioriteres dog højt, at dem som har en familiær tilknytning, holder den ved lige. Dette gøres blandt andet ved, at tage hjem til familien på helligdage og lignende. De pårørende er altid velkommen til at kontakte bostedet, både i tilfælde af spørgsmål eller lignende, men også blot for at høre, hvordan det går med deres pårørende.

Skriv en kommentar

XHTML: Du kan anvende disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *