Import af biler: undersøg, beregn og køb

on in Biler

Det kan være en dyr fornøjelse at forelske sig i en bil i udlandet. Ikke nok med at det hurtigt kan koste mange penge at skulle fragte den med hjem afhængigt af hvor du bor (også selvom det er i f.eks. Esbjerg, Kolding eller Haderslev)

og hvor du finder bilen henne, så koster det også mange penge at skulle have omregistreret bilen. Når du importere din nye bil til Danmark, skal du også lade den undergå et udvidet syn hos en syns-sagkyndig. Allerede inden du henter bilen, skal du give besked om at du vil importere en bil. Der vil derefter blive beregnet, hvor meget det kommer til at koste dig, at få din bil til landet. Du vil ikke kunne få det endelige tal, før sagen er blevet behandlet, men du burde kunne få et overslag. Det er dog rimelig omsonst, og der er mange trin, som du skal igennem, så det kan også være en god ide at betale nogle for at gøre det. Der er flere forhandlere, der tilbyder at ordne det for dig, så du kan være sikker på at der ikke går noget galt. Derudover er det en god ide at undersøge hvorvidt det kan betale sig at få en bil fra udlandet. Selvom den måske koster mindre i udlandet, er det ikke altid at det kan betale sig. For hvis det kommer til at koste mere i sidste ende at få den transporteret og indregistreret som dansk bil med danske nummerplader, end det ville koste at købe den i Danmark, er der jo ikke meget sjov i det.

Import af biler: ikke for enhver pris… og dog

Hvis du er en feinsmecker, der gerne vil have særlige biler, som ikke kan købes i Danmark, er det jo selvfølgelig straks en anden sag. Så kan prisen jo næsten være lige meget, når man tænker på det, du får ud af det. At kunne køre rundt i en bil, som ingen andre har, er jo ganske fantastisk, og uvurderligt. Men selvfølgelig er det begrænset, hvor mange penge, man har lys til at give for det – her er egen indkomst selvfølgelig en stor faktor. På visse hjemmesider kan du beregne, hvor meget det kommer til at koste dig, at skulle få bilen til landet. Så kan du sammenholde det med prisen på bilen og derved se, hvor meget det kommer til at koste dig i det hele. I nogle tilfælde kan det betale sig, i andre kan det ikke. Det er selvfølgelig langt dyrere at skulle importere en bil fra USA end fra Tyskland, så det kan også være det værd, at se hvor du kan få denne særlige bil fra. Nogle gange er der også en chance for at de bliver solgt på særlige bilauktioner, så det kan være en god ide at undersøge markedet i eget land, inden du begynder at undersøge markedet i andre lande. Men ingen tvivl: det er helt vildt fedt, at få en bil hjem, som ingen andre har i landet!

Skriv en kommentar

XHTML: Du kan anvende disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *