Bliv stærk og kom i form med træningsformen EFFEKT

on in Sport og fitness

Danskerne går op i deres sundhed som aldrig før. Der er en generel tendens til at holde sig i form, og spise sundt, når man sammenligner med få år tilbage. Nogle fortrækker løb i skoven, mens andre er til holdsport som fodbold eller håndbold. Desuden er der mange der tager i træningscenter, og få deres træningslyst stillet på denne måde.

Der findes et utal af nye innovative træningsformer, og i det fleste træningscentre kan man deltage på holdtræning, hvor man kan dyrke alting fra yoga til boksning og bodycombat. EFFEKT er en forholdsvis ny træningsform, der ligeledes foregår på et hold. Som navnet indikerer træner man få at opnå en vis effekt, både med hensyn til udseende og kondition.

Vi kan også anbefale denne artikel, der forklare dig mere om EFFEKT.

Hvad er EFFEKT, og hvad kan den gøre for mig?

Træningsformen EFFEKT er en kombination af styrke- og muskeltræning, men det handler også om kondition. Desuden træner man balance og koordinering. Man får trænet alle muskelgrupper, små som store, og man kan derfor betegne denne træningsform som holistisk.

Det er en muskeltræning, hvor der især er fokus på de muskler, der sidder inderst i kroppen. Forskellen på EFFEKT og andre højintensive træningsformer er, at øvelserne udføres langsomt, og uden ydre belastning, som man ofte ser i et træningscenter. Den eneste belastning er ens egen kropsvægt. Øvelserne foregår enten liggende, siddende eller stående. Blodcirkulationen øges, og lidt efter lidt vil ens krop blive formet, så den bliver stærk og smuk. Man vil ikke omgående kunne se resultater, men til gengæld får man et holdbart resultat, hvis man er konsistent med ens træning.

EFFEKT er mere end det fysiske – den er funktionel

EFFEKT er ikke kun godt, hvis man har et ønske om at komme i bedre form. Træningsformen er også god, når det kommer til genoptræning efter ulykker, eller hvis man har lidelser, der begrænser én til hverdag. Selvom træningen foregår på et hold, træner man individuelt, og øvelserne kan derfor tilpasses den enkeltes niveau og form. Hvis man allerede er på et avanceret niveau, kan man udføre øvelserne til punkt og prikke, mens man måske bliver nødt til at nedtrappe dem en smule til at begynde med. Det er også en rigtig god træningsform, hvis man lige har født.

Når træningen er i gang, er der fokus på funktionaliteten. Der er altså ingen enkelte, stereotype øvelser. Derimod kommer man hele vejen rundt og både de store og mindre muskelgrupper. I takt med at man bliver stærkere, vil man blive bedre til at udføre de øvelser, der anvendes i træningen. Men det er mere end det. Man bliver ligeledes styrket, så man kan klare hverdagen og de udfordringer, den byder på. EFFEKT kaldes også for funktionel træning, hvilket indikerer at træningen rent faktisk gavner udenfor træningslokalet.

Det er ingen hemmelighed, at mange træner for at få en pænere krop, eller tabe de ekstra kilo på sidebenene. Men det er trods alt vigtigere at have en stærk og sund krop, fremfor at have en perfekt formet bagdel.

Skriv en kommentar

XHTML: Du kan anvende disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *