Kom i form på løbebåndet

on in Sport og fitness

Trænger du til at komme i form? Der er mange måder at komme i form på, og det kan være svært at finde ud af hvad man skal dyrke. Hvis du ikke er typen, der er interesseret i en sportsgren, så kan du dyrke motion nede i det lokale fitnesscenter. Der findes flere maskiner man kan benytte til at få trænet kroppen. Det er individuelt om den enkelte vil dyrke motion på flere maskiner eller vælge en enkel. Ifølge spørgeundersøgelser er mange fitnessudøvere især blade for løbebåndet, da man hurtigt kan få sved på panden. Man bestemmer selv sit tempo samt hvor lang tid man gerne vil være på maskinen.

Træn på løbebånd:

Det gode ved et løbebånd er, at man kan anskaffe sig en derhjemme eller bruge den lokale nede i fitnesscenteret. Samtidig kan man selv bestemme hvor langt man vil løbe, tempoet og tiden. Jo mere man justerer sin træning, jo bedre form får man. Løbebåndet er godt for hele kroppen, da man holdes i gang hele tiden. Benene, ryg og numse kommer især til at kunne mærke træningen bagefter. Det er godt for kroppen at løbe på et løbebånd, da man løber på det helt rigtige underlag. Hvis man løber i naturen så får man typisk en forkert holdning, da man løber på ujævnt underlag såsom asfalt og græs. Løbebåndet er mere skånsomt for kroppen, da man ikke udsættes for ujævnt underlag, hvor man kan falde og belaste led. For at få så meget ud af træningen som mulig så kræver det, at man justerer i sit træningsprogram. Det vil sige, at intensiteten skal varieres fra træningsgang til træningsgang. Træning på løbebånd skal afprøves før man kan sige om det er noget for en eller ej. De fleste bliver meget glade for løbebåndet, så det næsten er den eneste maskine de vil være på i fitnesscenteret.

Træning på løbebånd handler ikke kun om at bruge en masse energi. Man kan sagtens nyde en vens selskab og snakke imens man knokler derudaf.

Find den helt rigtige model:

Hvis du er på udkig efter et løbebånd til hjemmet, så er det vigtigt, at man tænker over hvad ens behov er. Der findes mange modeller på markedet, så det kan være svært at overskue hvad der passer bedst til en. Ofte handler det også om hvad det koster. Jo mere man giver for et løbebånd, jo flere egenskaber har den som regel også. Hvis du gerne vil kunne løbe over 12 kilometer i timen, så kræver det f.eks. et løbebånd med stor motor. Hvis man har ønsker om at løbe interval, så kræver det også at man har en stor motor. Hvis man ikke vælger den rette motorstørrelse i forhold til behov, så ender det med at man belaster maskinen. Du kan blive inspireret til at læse hvad andre danskere har syntes om forskellige løbebåndsmodeller. På internettet bliver det jævnligt lavet tests på forskellige modeller, hvor man kan læse folks evalueringer. Dette er som regel med til at man kan blive klogere på, om en bestemt model er noget for en eller ej.

Skriv en kommentar

XHTML: Du kan anvende disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *