Ordentlig træpleje er essentielt for din have

on in Erhverv

Træpleje er vigtigt for at træerne i din have forholder sig flotte og pæne, men dette er der ikke ret mange danskere der er klar over. Overalt i forstæder og byer ser man eksempler på husejere der ikke har taget sig ordentligt af deres træer, og at træerne derfor er blevet falmede og vokser i underlige former. Dette kan i mange tilfælde betyde at hele havens skønhed ødelægges af blot nogle få grimme træer, hvilket kunne have været undgået hvis boligejerne havde ydet træerne en ordentlig træpleje. Dette er især ærgerligt hvis huset ligger i naturskønne omgivelser, eksempelvis i Frederikssund eller Jægerspris, eller hvis det viser ligger i hjertet af en smuk by, dette kunne for eksempel være Roskilde. I denne artikel kan du finde argumenter om hvor meget ordentlig træpleje kan betyde for din have.

Hvorfor er træpleje så vigtigt?

Overordnet set er begrebet træpleje en samling af flere foretagender eller handlinger, som alle er med til at holde et træ smukt og pænt. Det kunne for eksempel være træfældning, hvor man fælder døde elle uønskede træer, eller det kunne beskæring, hvor man beskærer træets grene så det igen får en flot og naturlig form. Vi vender tilbage til begrebet træfældning i nedenstående afsnit. Andre foretagender der oftest også hører ind under begrebet træpleje er topkapring samt rod- og stubfræsning. Som nævnt er den rette træpleje enormt vigtigt hvis dine træer skal holde sig flotte og æstetiske, og derfor er det ikke noget du bør være ligeglad med. Især hvis du bor i en by såsom Jægerspris eller Frederikssund, med naturskønne omgivelser som ligger næsten helt ned til vandet, kan det klart anbefales at du tager dig godt af dine træer, så helhedsbilledet af den by do bor i bliver så positivt som muligt for både dine egne gæster og andre der kommer til byen.

Træfældning kan gøre din have sundere

Tidligere nævnte vi at træfældning af døde eller uønskede træer som en del af begrebet træpleje. Og faktisk anses træfældning af mange eksperter som den vigtigste disciplin inden for træpleje, da det både kan gavne din haves skønhed og dens sundhed. Hvis et træ har vokset sig en meget stor krone, vil bladene fra denne skygge for sollyset til dine øvrige buske og planter samt din græsplæne. Da alle planter skal bruge lys for at overleve, vil planterne under den store trækrone derfor dø, og dette vil komme til at se meget grimt ud. En græsplæne der ikke får lys har det desuden med at blive overtaget af mos og svampe, da disse har nemmere ved at klare sig med en begrænset mængde lys. Derfor er det vigtigt at du overvejer om et af dine træer er for stort, og i så fald bør du foretage en træfældning. Oftest vil det være lettest at få en professionel til at klare træfældningen for dig, især hvis du bor midt i Roskilde eller en anden by hvor træet kan risikere at forvolde materielle eller personskader når det vælter.

Skriv en kommentar

XHTML: Du kan anvende disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *