Fyn – et kreativt knudepunkt

on in Ikke kategoriseret

Adskillige kunstnere og kunsthåndværkere har gennem tiderne slået sig ned på Fyn og skabt deres værker. Her er også smukkere end noget andet sted i landet, så inspirationen har været nem at finde lige uden for døren til atelieret eller værkstedet.

I dag tiltrækker Fyn stadig kreative sjæle i stor stil og er man nysgerrig efter hvad der rører sig aktuelt på kunstscenen, så er Odense og faktisk hele Fyn stedet man skal komme og opleve det med egne øjne. Den nye store danske billedkunstner bor med sikkerhed her et sted, men er ikke blevet opdaget endnu.

Tag på en opdagelsesrejse i kunstens verden på Fyn, med bil er det let at komme vidt omkring og se en masse forskellige ting. Hele Fyn vrimler med arbejdende værksteder og åbne døre, men har også anerkendte museer og gallerier i rigt mål. Overnatning til aldeles rimelige priser er nem at få, både på kroer, hoteller og små Bed and breakfasts.

En billedkunstner på Fyn inviterer indenfor

Elias maler hver dag fra tidlig morgen til sen aften, han bor i en af de små idylliske landsbyer på Fyn. Siden han som helt ung drog til Fyn for at blive billedkunstner, har han kun afbrudt af kortvarige underviserjobs, stået foran staffeliet hver dag året rundt. Ude ved vejen står et hjemmelavet skilt, der byder gæster velkommen og Elias har intet imod af nysgerrige folk stikker hovedet ind og ser på hans billeder. Ved at sælge sine malerier selv, har han bedre kontakt med kunderne, men tjener også en del mere, end hvis han skulle dele med en gallerist i Odense eller et andet sted. Elias har med tiden fundet en god rytme omkring sit arbejde, så der både er tid til snak og arbejde. Han lægger ikke skjul på, at mange interesserede køber, meget gerne vil møde kunstneren personligt og have en god historie med på vejen om det maleri de køber. Myten om den ensomme billedkunstner, der helst vil være alene og fordybe sig i sine malerier, bliver i den grad gjort til skamme her i landsbyen på Fyn.

Finurlige Fyn

Elias er et godt eksempel på den type moderne billedkunstnere og kunsthåndværkere der lever på Fyn i dag. Her er en åben og imødekommende ånd. Stilen er autentisk og lidt finurlig og det er lige det, som rigtig mange kunstkøbere efterspørger. ”Den gode historie” er i høj kurs og vil man gerne sælge godt, nytter det ikke noget at gemme sig bag nedrullede gardiner.

Især i sommerperioden får Elias og hans kolleger i området mange besøg, men hele året rundt kommer der folk forbi for at møde de fynske kunstnere. En handel opstår tit spontant og det glæder Elias enormt, når han oplever at nysgerrige gæster, der bare ville lure, ender med at falde pladask for et hans malerier, som de bare må eje.

På nettet findes lister med kunstnere i Odense og på Fyn, der inviterer alle indenfor. Tag imod deres invitation og få de store kunstoplevelser, der hvor billederne bliver skabt.

Skriv en kommentar

XHTML: Du kan anvende disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *