Aircondition Service – en vigtig del af bilens vedligeholdelse

on in Biler

Med bilens aircondition kan du styrer hvor kold eller varm luft der skal blæses ud i kabinen. Det er vigtigt at du holder anlægget ved lige, for at holde effektiviteten oppe, og sikre at det ikke går i stykker.

Når du får lavet et aircondition service på din bil, bliver der kontrolleret for utætheder i bilens kølesystem. Derudover bliver der også fyldt nyt kølemiddel på. Du vil typisk mærke at det er tid til at få kørt en service, når kølingen bliver svagere fra aircondition anlægget.

Nu er det ikke så ofte at vi i Danmark har ekstreme temperaturer, men skulle det bliver meget koldt eller varmt, ville det være ubelejligt at din aircondition gik i stykker. Mere ærgerligt ville det være på en længere køretur, enten i Danmark eller i på en bilferie sydpå, at det ikke er muligt at blive kølet ned længere. Og så kan det pludseligt blive en meget længerer tur.

Hvad kan du selv gøre før og efter aircondition service

Du kan sagtens gøre noget for selv at vedligeholde anlægget. Især i efterårsmånederne kan det være til stor hjælp at holde snavs og blade væk fra bilens kondensator. En ting som oftest kan opleves med aircondition er en lugtgene. Dette skyldes bakteriedannelse i ventilationen og kan i nogle tilfælde mindskes eller elimineres ved at slukke for din aircondition 10-20 min. Før din køretur er slut. Disse bakterier er ikke kun irriterende, på grund af deres lugt, men kan også gøre dig syg. Her er der ikke tale om noget alvorligt, men du vil kunne opleve forkølelse. Bruger du bilen hver dag og udsættes for bakterierne flere gange dagligt, kan det godt få hen og blive til en plage. Skulle dette være tilfældet, er det oftest muligt at få renset for bakterier, for en lavere pris.

Det er vigtigt at du får brugt din aircondition så ofte som muligt. Den kræver nemlig smørelse, og det sker kun når det rent faktisk kører. Så selvom det er koldt eller varmt, kan du med stor fordel skrue op på 1 eller 2, og holde dit aircondition anlæg i gang. Det kan nemlig hurtigt blive dyrt hvis anlægget ikke for smørelse og går i stykker.

Din aircondition anlæg trækkes af bilens motor, og koster derfor energi. Denne energi påvirker dit brændstofforbrug. Det vil altså sige at hvis dit anlæg kører dårligt, og du er nødt til at skrue mere op for styrken, så kører du ikke så langt på literen længere. Så det kan altså godt betale sig at bruge noget tid, og få din bil til aircondition service, for at sikre at alt kører som det skal.

Vil du vide mere? Få mere info her

Skriv en kommentar

XHTML: Du kan anvende disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *