Der findes mange forskellige slags gulvbelægninger til din bolig. Nogle passer bedst i køkkenet, nogle er gode i stuen, mens andre passer til alle husets rum. To af de mest populære slags belægninger er laminatgulv og trægulv. Begge typer kan købes som såkaldt klikgulv. Denne type gulv er meget nem at lægge, hvis man kender princippet i det. Man kan vælge at kaste sig ud i det selv, men hvis man ikke har mod på det, kan man kontakte sin lokale håndværker i f.eks. Nakskov, Vordingborg eller Næstved. I Nykøbing F findes der også forskellige håndværker virksomheder, som kan udføre denne opgave for dig. Hvis du har mod på det, er det dog sagtens noget du selv kan give dig i kast med.
Typer af gulvbelægning
Der findes som sagt mange forskellige typer af gulvbelægning. Trægulve er en meget populær belægning. Hvis man ikke er så heldig at have gamle, massive trægulve i sin bolig, kan man sagtens få et fedt trægulv. Man kan få trægulve i klikform i mange forskellige udgaver. Forskellen på de forskellige trægulve er primært på udseendet i forhold til farve og træsort. Man kan f.eks. få trægulv i eg, ask og fyr. Man kan få lyse trægulve, mørke trægulve. Man kan få trægulve med et skinnende finish og man kan få trægulve med en mat finish. Der findes så mange forskellige slags, at du sagtens kan finde lige præcis det trægulv som du kan lide.
Hvis du ikke har pengepungen til at købe rigtige trægulve, er det også en mulighed at få laminatgulve. Denne form for gulvbelægning har ofte udseende som træ, men det er ikke lavet af træ. Det er lavet af laminat, som er et billigere materialer. Derfor er laminatgulve ofte billigere pr. kvadratmeter i forhold til rigtige trægulve. Laminatgulve er altså en god løsning for dig som godt kan lide udseendet af et trægulv, men som gerne vil have en billigere løsning.
Læg selv dit gulv
Hvis du vil spare endnu flere penge, kan du lægge klikgulvet selv. Hvis man har fanget princippet, kan man lægge det lige så godt som den lokale håndværker fra Nykøbing F. Du skal blot sørge for at have det rigtige værktøj. Du skal bruge en sav, kniv, koben, slåklods, vinkel, hammer, stemmejern og et vaterpas. Inden du går i gang, skal du huske at tjekke om underlaget er helt plant. Hvis det ikke er, skal du gøre det plant f.eks. med spartelmasse. Fjern alle dørtrin. Husk at gøre det forsigtigt, så de ikke går i stykker. Sørg for at rulle et underlag ud, inden du begynder at lægge gulvet. Nu skal du til det sjove. Alle brædderne har en fer og not, som passer ind i hinanden. Brædderne klikkes sammen i fer og not og så er brædderne låst, hammer dem ordentligt på plads. Husk at fjerne fer og not på alle kantbrædder. Husk at efterlade et mellemrum på en centimeter til væggen, da brædderne kan give sig.
Skriv et svar