STX er den almene uddannelse

on in Uddannelse

”Der er kun en rigtig hue og den er rød”. Hvis man er enig i denne slagsang, som man ofte vil høre når de studerende fra STX er blevet studenter, så er det STX, som man skal vælge som sin uddannelse. Det er nemlig her, at man kan få den røde hue. Hvis man går og er lidt i tvivl om hvad man skal vælge som sin ungdomsuddannelse, når man er færdig med 9. eller 10. klasse i folkeskolen, så er det en god ide at finde ud af hvad de forskellige uddannelser hver især står for. Hvis man vælger STX, så vil man få lidt af det hele. Det er nemlig den almene uddannelse.

Man kommer bredt omkring på STX

Men hvad vil det præcist sige, at være den almene uddannelse? Det betyder helt kort, at man vil komme igennem det bredeste udvalg af fag, og at man derfor vil få en mere almen og bred viden end hvad man vil blive tilbudt på andre ungdomsuddannelser. Der er nemlig mange fag her, og det spænder lige fra idræt til spansk til biologi. Man vil derfor være sikker på, at når man har gået 3 år på en STX-uddannelse, så vil man have en bred viden om mange forskellige ting, og det er der helt sikkert mange, der i det lange løb vil blive rigtig glade for at have.

Det perfekte skridt videre

Mange vælger at læse en lang videregående uddannelse, når de er færdige med gymnasiet. Især i dag hvor der er rift om arbejdspladserne, og flere arbejdspladser nærmest kræver, at man kan fremvise et eksamensbevis fra et universitet. Og hvis man planlægger at skulle læse videre på et universitet, når man er færdig med sin ungdomsuddannelse, så er STX virkelig et rigtig godt valg. Det er jo værd at notere sig, at bare fordi man går rundt nu og tror, at man f.eks. gerne vil være advokat, så kan det sagtens nå at ændre sig i løbet af de tre år, som en ungdomsuddannelse tager. Det kan være man ender ud med hellere at vil være biologilærer eller læge. Og det er her, at det er en fordel at man har valgt STX frem for de andre alternativer, da man jo her vil få en så bred viden og samtidig også have mulighed for at få alle de nødvendige fag til, at man frit kan vælge hvilken videregående uddannelse, som man vil læse når den tid kommer. Man vil derfor have muligheden for at holde alle døre åbne for sig selv, hvis man tager tre år på en almen uddannelse, og den kan man altså kun få ved at læse på STX. Men hvor skal man så lige bo for at have muligheden for at gå på et STX gymnasium? Der er heldigvis mange af dem rundt omkring i Danmark, og der vil f.eks. være mulighed for at gå en almen uddannelse i Århus, hvis man skulle bo i det område.

Skriv en kommentar

XHTML: Du kan anvende disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *