Jo mere man laver mad desto mindre har man brug for opskrifter

on in Mad & drikke

I Danmark starter vi fra folkeskolen med at lære at lave mad i frikadelle sløjd også kaldet hjemkundskab. Denne tidlige introduktion til madlavning gør at børn vokser op til at blive fortrolige med at lave mad allerede fra en tidlig alder. Det gør at de lærer at anvende en opskrift og samtidig lærer at anvende almindelig sund fornuft i køkkenet.

Lær at kravle først

Når man skal lære at lave avanceret mad, er det vigtigt at man lærer basis tingene først og det er her opskrifterne kommer ind. Ved at lære at anvende opskrifter finder man ud af hvilke ingredienser der passer sammen og samtidig begynder man at kunne vurdere hvilket ting som passere sammen. Man kan finde opskrifter på romanovich.dk.

Når man er fortrolig med madlavningen

Når man først er blevet fortrolig med madlavning, kan man for alvor begynde at eksperimentere. Man kan vælge de mere avancerede opskrifter hvor der er krævedes mere for at følge opskriften. For selvom det lyder simpelt at følge en opskrift er det ikke altid sådan og det er også årsagen til at der findes Michelin kokke.

Fortroligheden med madlavningen henfører en til anden del af madlavningen og det er substituere nogle ingredienser. Det når man først til når man i en længere periode har fulgt opskriften. Man kan nemmere vurdere hvad der vil smage bedre end det som står i opskriften og ydermere om opskriften kan spices op med noget andet.

Når man undlader at bruge opskrifter

Når man har eksperimentet længe med at udskifte og tilføje ekstra produkter til ens madretter, så vil man opleve at man oftere og oftere undlader at bruge opskrifter. Det gør madlavningen nemmere og hurtigere og samtidig gør det maden mere personligt.

Kærligheden ved at finde tilbage til opskrifterne

Madlavning kan hurtigt blive trivielt og kedeligt i en travl hverdag. Specielt når man har børn og det er tvunget at man laver 3 måltider om dagen. Disse måltider bliver nemt til en kedelig trivialitet. Det er her kendskabet til madlavningen kan blive en udfordring. For man kommer nemt til at gå i det samme spor hver gang man skal lave og hele madlavningsaspektet af dagen bliver automatiseret uden man lægger mærke til det.

Man køber automatisk det samme ind og kommer let til at lave den samme type mad på grund af trygheden og sikkerheden. For man ved hvilket resultatet det giver hver gang man laver det, og for dem med børn ved man at børnene kan lide det og på den måde undgår man en konflikt i en travl presset hverdagen.

Men det er her man bør overveje at finde nogle nye opskrifter i hvert fald nogle af dagene for at man prøver noget nyt og bliver inspireret af mad udefra for på den måde at bryde den kulinariske trivialitet der let kommer til at præge hverdagen i en børnefamilie. Derudover er det sundt for kroppen at spise en varieret kost med forskellige ingredienser.

Skriv en kommentar

XHTML: Du kan anvende disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *