Træfældning – kan jeg gøre det selv?

on in Erhverv

Vi har nok alle sammen prøvet at have et kæmpestort træ stående ude i baghaven, som selvfølgelig står så det giver hele haven skygge for solen. Enten er det scenariet, eller også har man bare et træ man er godt og grundigt træt af. Under alle omstændigheder, så er det i hvert fald træfældning man er nødt til at begive sig ud i. Men er det nu en god ide? Altså der er jo ingen der forbyder dig at fælde det selv. Men der er mange der fraråder det stærkt. Træfældning er ikke nogen let disciplin, og der findes mange eksempler på folk der er kommet galt af sted. Der er sågar også oplevet dødsfald. Så ved man ikke hvad man har med at gøre, skal man passe på. Det er ikke kun træet, men også de redskaber der bliver brugt i forbindelse med træfældningen, man skal passe på. Et er at træet kan risikere at falde ned over hovedet på en, eller en man holder af når man fælder det, men mange glemmer også at respektere de værktøjer man bruge til at vælte det store træ. Her menes der økse, motorsav rundsav og sågar ganske almindelige save. Er man ikke vant til at håndtere disse redskaber, kan man hurtigt komme galt af sted. Specielt med motorsaven og rundsaven er det store kræfter der er på spil. Kræfter som har sendt mange danskere på skadestuen i tidens løb. Det er klart, at hvis man har noget erfaring eller en hvis form for kundskab, så kan man sagtens fælde sit eget træ, hvis man vurderer det ikke er for stort eller hælder en forkert retning for eksempel. Det er jo både billigere og nemmere.

Hvad kan jeg så gøre?

Frygt ej, der findes heldigvis en masse professionelle der kan hjælpe dig. Her kan man for eksempel få en anlægsgartner til at komme og hjælpe sig. De tjener penge på at være så dygtige som du er, så her har du intet at frygte. Og skulle der ske en skade på, om det så være personskade eller tingsskade, så har de helt sikkert en forsikring der dækker det, så man nok skal få de penge man har krav på. Det er klart at det selvfølgelig koster noget i forhold til, hvis man skulle gøre det selv. Men det er vigtigt at huske på, at risikoen for at noget går galt, også er betydelig mindre. Det er trods alt bedre at betale lidt for ikke at komme til skade, fremfor at forsøge at spare penge, og så ende med at ødelægge hus eller en selv. Hvis man mener man ikke har råd til at bestille en anlægsgartner, så kan det være en god ide lige at genoverveje, om træfældning nu også er nødvendigt i dette tilfælde. Ellers kan man sagtens starte med at få en ting at komme ud og se, først om det er nødvendigt at det skal fældes, og herefter hvad prisen ville være, hvis man skulle have en professionel til at gøre det.

Skriv en kommentar

XHTML: Du kan anvende disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *