Må man selv lave en brøndboring?

on in Erhverv

Selvom vi i dag i stor grad er koblet op på forskellige virksomheder eller et vandværk, når det handler om vores vandforsyning, så er der faktisk stadig nogen, som vælger at få lavet deres egen brøndboring. En almindelig forbruger som dig og mig har nok ikke brug for det, men hvis nu en virksomhed skal bruge så meget vand, at de ville bruge alt vandværket producerede, så er man ofte nødsaget til, at man skal finde sit vand et andet sted. Det betyder så, at denne virksomhed vælger at få lavet en brøndboring. Der kan dog også være tilfælde, hvor det faktisk er private, der får lavet en brøndboring. Det kan f.eks. være, hvis man ligger meget langt ude på landet og der ikke er nogen forbindelse til et vandværk. Her må man så selv pumpe vandet op og sørge for, at det bliver behandlet korrekt. Dette er en meget sjælden ting, men der er dog stadig steder, hvor dette sker, trods en øget centralisering af vandforsyningen i Danmark. Men hvordan får man så lavet sådan en boring? Mange er i tvivl om, hvorvidt man må lave den selv eller man absolut skal have hjælp til det.

Det får du ud af at lave den selv

I praksis må du som sådan godt gøre begge dele selv, da der ingen love er omkring, hvorvidt man må lave en brøndboring eller ej. Problemet kommer, når man skal i gang med arbejdet. Det er de færreste almindelige danskere, som har den fjerneste anelse om, hvordan man laver en brøndboring. Derfor skal du som regel kun lave en, hvis du har den relevante erfaring og de rette evner til at foretage sådan en boring. Problemet er, at når man gør det selv, så kan man godt tro, at man sparer mange penge, men i de fleste tilfælde er det bare sådan, at når man forsøger at spare penge og gøre det selv, så ender man med at ødelægge noget og gøre det forkert. Det betyder så, at man skal have købt nye dele eller repareret noget, som ikke burde være gået i stykker. Gør man regnestykket op, så ender du alligevel med at betale det, som du ville give en professionel – bortset fra, at du også selv har brugt mange timer på det og slidt og slæbt.

Derfor er det smart med professionel hjælp

Derfor kan de fleste godt hurtigt se, at det ikke giver den største mening, hvis man skal have lavet en brøndboring, at man laver den selv. Det er derimod faktisk billigere at få professionel hjælp, da man på den måde er sikker på, at der bliver lavet lige præcis det, som der skal laves og det bliver fuldført på en korrekt og ordentlig måde. Der bliver ikke sjusket og det hele er i orden, så der ikke kræves ekstra reparationer, som der ofte vil, når man selv giver sig i kast med det. Beslutningen er din, men fornuften siger, at man skal få hjælp til det, man ikke selv kan.

One Response to “Må man selv lave en brøndboring?”

  1. Kommentarer til: I praksis må du som sådan godt gøre begge dele selv, da der ingen love er omkring, hvorvidt man må lave en brøndboring eller ej.
    SVAR. Alle boringer uanset om det er til havevanding eller andet, skal udføres af en aut. Brøndborer. læs brøndborer bekendtgørelsen, og vandforsyningsloven

    Reply to hans Otzen

Skriv en kommentar

XHTML: Du kan anvende disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *